De vanligste løsningene for oppvarmingskilder i boliger er gulvvarme, varmepumpe og panelovner. I nybygg er det vanlig å installere klimaanlegg som sørger for jevn sirkulasjon av luften, og dette kan godt kombineres med gulvvarme for å få enda mer energieffektiv oppvarming om vinteren.

 

styring av varme

Varmepumpe

En varmepumpe er en energieffektiv form for elektrisk oppvarming, ved at den gir 3 ganger så mye varme som energien du tilfører. I tillegg til å kunne redusere strømutgiftene, er varmepumper allsidige i den forstand at de også kan brukes som aircondition på varme sommerdager. Ved å sirkulere og filtrere luften, er også varmepumpen med på å skape et godt inneklima.

Gulvvarme

Gulvvarme kan legges i de fleste typer gulv og gir en jevn og fin temperatur i boligen. Her finnes det også flere muligheter. Hva du bør velge avhenger av bruksområde, behov og hva som er mulig i ditt hjem. Varmekabler støpes ofte ned i underlaget, og er mest vanlig å bruke på bad og i yttergang. Varmefolie er tynne matter som kan legges direkte under tre- laminat- eller parkettgulv, noe som gir rask temperaturregulering.

Foto: Mill

Panelovn

En annen populær varmeløsning er panelovner. Flere av de nyere panelovnene har smarte funksjoner som fjernstyring via mobilapp og automatisert planlegging, noe som gir økt komfort og energieffektivitet.

Varmestyring i app

Det finnes en rekke muligheter for å koble varmekildene til smarthusløsninger. Her kan det stilles inn borte- og hjemmemoduser med automasjon basert på tid eller hendelser. Har du glemt å skru ned temperaturen før du dro på hytta? Senk den via mobilen. Dette fungerer selvfølgelig også motsatt, dersom du har koblet varmestyringen på hytta til mobilen. Vi hjelper deg med begge deler.

Ønsker du hjelp med varme?

Vi hjelper deg gjerne med planlegging og installasjon av varmekilder til din bolig.